Χορταστική και πεντανόστιμη η κιμαδόπιτα, είναι εξαιρετική για το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι με την οικογένεια ή φίλους.
για 20 κομμάτια περίπου
500 γραμ. φύλλο κρούστας (για πίτες)
1 κιλό κιμά ανάμικτο (μοσχαρίσιο-χοιρινό)
ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
4 αβγά (βρασμένα και ψιλοκομμένα)
8 φέτες μπέικον (ψιλοκομ.)
3-4 ντομάτες (τριμμένες)
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα λαχανικά (αρακά, καρότο, καλαμπόκι)
2 φλιτζ. τσαγιού μπεσαμέλ με οδηγίες που θα δεις εδώ
βούτυρο λιωμένο (για το φύλλο)
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τον κιμά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα ανάμεικτα λαχανικά και το μπέικον. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφήσει ο κιμάς τα υγρά του.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τα αβγά ψιλοκομμένα και τη μπεσαμέλ. Ανακατεύετε, να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
Βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί και προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Απλώνετε τα φύλλα σε καθαρή επιφάνεια και στρώνετε τα μισά, βουτυρωμένα ένα-ένα, στον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού.
Αδειάζετε το μίγμα της γέμισης πάνω από τα φύλλα, ισιώνετε με κουτάλι και σκεπάζετε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα επίσης ένα-ένα.
Ψήνετε την κιμαδόπιτα στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει n επιφάνειά της.
Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά