Νόστιμο πιάτο για να συνοδεύσετε τα ψητά σας κρέατα και τα πουλερικά. 'Ενα μεζεδάκι λαχταριστό, για μικρούς και μεγάλους.
για 4 άτομα
500 γραμ. μικρές στρογγυλές πατάτες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά (τριμμένη)
2-3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
ρίγανη (ξερή)
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ ποτήρι λευκό κρασί
Πλένετε και καθαρίζετε τις πατάτες (εάν είναι φρέσκιες). Τις βάζετε σε ταψάκι, κατά προτίμηση πήλινο ή πυρέξ. Τις αλατοπιπερώνετε και τις περιχύνετε με ελαιόλαδο. Τις ανακατεύετε καλά.
Ανακατεύετε σε μπολ την τριμμένη φρυγανιά με το λιωμένο σκόρδο και τη ρίγανη. Πασπαλίζετε με το μίγμα τις πατάτες και ανακατεύετε ώστε να καλυφθούν καλά με αυτό. Τέλος, τις περιχύνετε με λίγο κρασί.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τις πατάτες για 45-60 λεπτά (εάν είναι φρέσκιες θέλουν περισσότερη ώρα) μέχρι να κάνουν μια χρυσοκάστανη κρούστα.
Τις σερβίρετε αμέσως, για να τις απολαύσετε ζεστές που είναι πεντανόστιμες.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45-60 λεπτά