9.8.22

Κοτόπουλο με μήλα

Μία πρωτότυπη συνταγή για να φτιάξετε ένα γευστικό και αρωματικό κοτόπουλο. Το μυστικό της ασύγκριτης γεύσης του είναι ο τρόπος που ψήνεται, κλεισμένο μέσα σε λαδόκολλα.

για 6 άτομα
1 κοτόπουλο (1 ½ κιλό περίπου)
2 ξινόμηλα
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος (ή λαδόκολλα)
αλάτι, πιπέρι

Πλένετε καλά το κοτόπουλο, αφαιρείτε τα εντόσθιά του και το αφήνετε να στραγγίσει. Το αλατοπιπερώνετε και με τη βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού, ανοίγετε μικρές τρύπες στη σάρκα του. Τεμαχίζετε τις σκελίδες του σκόρδου σε φέτες και βάζετε από μία φέτα σε κάθε τρύπα του κοτόπουλου.

Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα (αφήνετε, εάν θέλετε, τις φλούδες τους). Στη συνέχεια, τα κόβετε σε φέτες μέτριου μεγέθους, σαν κυδωνάτες πατάτες.

Στρώνετε το χαρτί ψησίματος ή τη λαδόκολλα σ' ένα ταψί και τοποθετείτε στο κέντρο το κοτόπουλο. Το περιχύνετε με το λάδι και προσθέτετε στο ταψί τα μήλα.

Κλείνετε καλά το φαγητό στη λαδόκολλα, σαν σε πακέτο, ώστε το κοτόπουλο να ψηθεί μέσα σε αυτήν. Τοποθετείτε το ταψί σε φούρνο με μέτρια θερμοκρασία για 1 ½ -2 ώρες περίπου.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ½ -2 ώρες

Για το ψήσιμο μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Το φαγητό σερβίρεται ζεστό, αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.