19.9.22

Αρνίσια συκωταριά κρασάτη

Εκπληκτικός και ιδιαίτερος μεζές για να συνοδεύσετε το κρασάκι σας με καλή παρέα!

για 4-5 άτομα
1 αρνίσια συκωταριά
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά (1-2 φορές) και με ένα καλοακονισμένο μαχαίρι αφαιρείτε τα σκληρά ή περιττά μέρη (μεμβράνες κ.λπ.)

Επάνω σε ξύλο κοπής ή σε άλλη επιφάνεια, κόβετε τη συκωταριά σε μεγαλούτσικους κύβους. Την αλατίζετε και τη ρίχνετε σε σουρωτήρι στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει.

Διαλέγετε ένα βαθύ τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά. Ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί χωρίς να κάψει, ρίχνετε τη συκωταριά και κατεβάζετε την ένταση της φωτιάς. Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα, καθώς τσιγαρίζετε. Μόλις βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμη, σβήνετε με το κρασί και το χυμό λεμονιού.

Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά ακόμη. Την πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σε 5-7 λεπτά κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως για να την απολαύσετε ζεστή.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά