19.9.22

Μακαρόνια με γιαούρτι

Σπεσιαλιτέ της Στερεάς Ελλάδας, που συνδυάζει τα ζυμαρικά με μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού που τα κάνει πραγματικά απολαυστικά. Αποτελεί εύκολη και γρήγορη λύση για ένα νόστιμο και χορταστικό φαγητό.

για 4 άτομα
500 γραμ σπαγγέτι Νο 6
2-3 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι (στραγγιστό)
2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο (ή γάλακτος)
1 κουτ. σούπας πάπρικα
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα
αλάτι

Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Βάζετε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά, ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα του βουτύρου μαζί με το σκόρδο λιωμένο και την καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη και περιχύνετε τα μακαρόνια.

Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο με την πάπρικα και περιχύνετε και πάλι τα μακαρόνια.

Ανακατεύετε πολύ καλά, να πάει το ζεστό βούτυρο παντού και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπτά

Μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό σε μια μεγάλη πιατέλα, απ’ όπου θα μπορεί να πάρει ο καθένας την ποσότητα που επιθυμεί, ή να το μοιράσετε κατευθείαν σε πιάτα.