17.11.22

Ντάκος με τόνο

H συνταγή, ξεχωρίζει για το ευχάριστο ξάφνιασμα των πρωτότυπων γευστικών συνδυασμών, που θα σας μαγέψει!

για 4 άτομα
2 κρίθινα παξιμάδια (κριθαροκουλούρες)
2-3 μικρές ώριμες ντομάτες
1 κονσέρβα τόνου (στραγγισμένη)
λίγη κρητική μυζήθρα ή ανθότυρο (τριμμένο)
1 καρότο (τριμμένο)
1 αγγούρι (τριμμένο ή ψιλοκομμένο)
λίγο φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Πλένετε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε ή τις τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.

Βρέχετε τα παξιμάδια με λίγο νερό, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζετε σε ρηχά πιάτα.

Απλώνετε πάνω στα παξιμάδια τις ντομάτες. Χωρίζετε τον τόνο με πιρούνι σε μικρά κομμάτια και τον μοιράζετε πάνω από τις ντομάτες. Προσθέτετε το καρότο, το αγγούρι και το τριμμένο τυρί.

Αλατίζετε και περιχύνετε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε τους ντάκους με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό και σερβίρετε αμέσως.

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά