Τραγανές πεντανόστιμες μπουκίτσες, που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας με τη νοστιμιά τους!
για 6 άτομα
1 μεγάλο βάζο πράσινες ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά
2 φλιτζ, τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 ποτήρι μπύρα
½ ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Αδειάζετε τις ελιές από το βάζο, τις ξεπλένετε με άφθονο νερό και τις αφήνετε σε τρυπητό να στραγγίσουν,
Βάζετε σε βαθύ μπολ την μπύρα, τον άνηθο, το αλατοπίπερο και ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να πετύχετε έναν παχύρευστο χυλό.
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα. Βυθίζετε μια-μια τις ελιές στο χυλό και τις τηγανίζετε ώσπου να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.
Τις βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και τις σερβίρετε ζεστές. Εάν θέλετε, τις πασπαλίζετε με λίγο ακόμη ψιλοκομμένο άνηθο.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος τηγανίσματος: 10 λεπτά