13.12.22

Ροφός κοκκινιστός αβγολέμονο

Η πλούσια γεύση του ροφού, αναδεικνύεται σε αυτό το πιάτο με τα φρέσκα μυρωδικά και το αυγολέμονο!

για 4 άτομα
½ κιλό ροφό (σε φέτες)
¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια (σε φέτες)
1 φλιτζ. τσαγιού πουρέ ντομάτας
1-2 κλωνάρια σέλερι (κομμένο)
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
άνηθος (ψιλοκομμένος)
2 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
2 αβγά
χυμό 2 λεμονιών
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πλένετε το ψάρι και το αλατοπιπερώνετε. Μαραίνετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια με λίγο νερό και στη συνέχεια, προσθέτετε το ελαιόλαδο και αφήνετε να ροδίσουν ελαφρά.

Ρίχνετε τον πουρέ ντομάτας, το σέλερι και σιγοβράζετε για 5 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια, προσθέτετε τις φέτες του ψαριού, ½ φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε για ακόμα 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Προσθέτετε τον άνηθο, το μαϊντανό, το υπόλοιπο νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 20 λεπτά περίπου.

Χτυπάτε σε μπολ τα αβγά μαζί με το χυμό του λεμονιού και προσθέτετε μερικές κουταλιές από τη ζεστή σάλτσα του φαγητού. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το αβγολέμονο, κουνώντας την για να πάει παντού. Ξαναβάζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ζεσταθεί χωρίς να πάρει βράση και σερβίρετε σε μερίδες όσο είναι ακόμη ζεστό.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Εάν θέλετε, το πασπαλίζετε με επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο.