Μια συνταγή για ψαρόσουπα από τη Σέριφο. Ελαφρύ πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι, με απαραίτητη προϋπόθεση να το μαγειρέψετε με φρέσκα πετρόψαρα.
για 6 άτομα
1 ½ κιλό ψάρια (διάφορα πετρόψαρα)
2 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
σέλινο (μαζί με τη ρίζα)
3 ώριμες ντομάτες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λαδολέμονο
Καθαρίζετε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθιά τους, τα πλένετε καλά και τα αλατίζετε.
Σε κατσαρόλα με λάδι, σοτάρετε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.
Καθαρίζετε τις ντομάτες από τους σπόρους και τα φλούδια τους και τις ψιλοκόβετε, Τις προσθέτετε στην κατσαρόλα και μόλις σοταριστούν και αυτές, ρίχνετε 4-5 ποτήρια νερό, το σέλινο χοντροκομμένο, αλάτι, πιπέρι και τα βράζετε 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, βάζετε προσεκτικά στην κατσαρόλα τα ψάρια και τα βράζετε όλα μαζί μισή ώρα, ξεσκέπαστα.
Σ' ένα μπολ, χτυπάτε ίση ποσότητα λαδιού και λεμονιού. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα ψάρια από το ζουμί, τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το χτυπημένο λαδολέμονο.
Καθαρίζετε το ζουμί από τυχόν κόκαλα και το σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα περίπου
Για να είναι το ζουμί της σούπας σας αρκετά πυκνό, φροντίστε να μην προσθέσετε πολύ νερό κατά το βράσιμο.