Μια από τις καλύτερες ομελέτες, αφού ο συνδυασμός της φέτας με την ντομάτα είναι μάλλον ασυναγώνιστος.
για 2 άτομα
4 αβγά
¾ φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα (τριμμένη)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 ώριμες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
ελαιόλαδο
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το αλατοπίπερο και το μαϊντανό και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 περίπου λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες.
Σπάτε τα αβγά σε γυάλινο μπολ και τα χτυπάτε με πιρούνι. Προσθέτετε την τριμμένη φέτα και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το μίγμα των χτυπημένων αβγών στο τηγάνι και ψήνετε την ομελέτα ώσπου να ροδίσει καλά από την μια πλευρά. Τη γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη και την κατεβάζετε από τη φωτιά.
Τη σερβίρετε αμέσως, πασπαλισμένη με λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά