Εξαιρετικά πικάντικο μεζεδάκι, τραγανό-όταν έχει τηγανιστεί σωστά-και αρωματικό, χάρη στην έντονη παρουσία του δυόσμου, του μαϊντανού και των πιπεριών.
για 6 άτομα
8 μέτρια ξερά κρεμμύδια (τριμμένα σε τρίφτη)
2 αυγά
4-5 κουτ. σούπας αλεύρι
πιπέρι κόκκινο και μαύρο
ξηρή ρίγανη
φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι
αλεύρι και λάδι (για το τηγάνισμα)
Αφού καθαρίσετε τα κρεμμύδια, τα πλένετε και τα τρίβετε στον τρίφτη. Τα στραγγίζετε καλά, να φύγει το ζουμί τους, τα αλατίζετε και τα αφήνετε πάλι να στραγγίσουν.
Ρίχνετε τα καλά στραγγισμένα κρεμμύδια μέσα σε μια λεκάνη, μαζί με όλα τα μυρωδικά, τα πιπέρια, τα αβγά και το αλεύρι. Τα ζυμώνετε όλα μαζί πολύ καλά (εάν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη αλεύρι).
Πλάθετε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε στρογγυλά σχήμα, όπως πλάθετε τους συνηθισμένους κεφτέδες και στη συνέχεια τους αλευρώνετε ελαφρά.
Βάζετε σ' ένα τηγάνι αρκετό λάδι, τόσο ώστε να σκεπάζονται οι κεφτέδες που θα τηγανίσετε. Μόλις το λάδι κάψει αρκετά, ρίχνετε τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βγάζετε τους κρεμμυδοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε σε πιατέλα ή σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αφήσουν την περίσσεια του λαδιού από το τηγάνισμα.
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος τηγανίσματος:15 λεπτά
Επιμείνετε ιδιαίτερα στο καλό στράγγισμα των κρεμμυδιών, για να μην σας «λασπώσουν» οι κεφτέδες στο τηγάνισμα. Επίσης, για να πλάθεται πιο εύκολα το μίγμα, μπορείτε να το αφήσετε για μια ώρα περίπου στο ψυγείο.
Η ποσότητα των μυρωδικών και των μπαχαρικών που θα προσθέσετε, εξαρτάται από το γούστο σας. Όσο πιο πολλά είναι τα μπαχαρικά, τόσο n γεύση του κρεμμυδιού είναι λιγότερο έντονη.