Πικάντικο, πρωτότυπο και εντυπωσιακό μεζεδάκι, ιδανική επιλογή για μια βραδυά κοκτέιλ με φίλους ή και για πάρτι.
για 20-25 κομμάτια περίπου
400 γραμ. τυρί κρέμα
20-25 πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά
2 ματσάκια μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αφήνετε το τυρί για 1-2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Στραγγίζετε τις ελίτσες και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.
Παίρνετε μικρές ποσότητες από το τυρί και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Βάζετε μία ελίτσα στο κέντρο και ξαναπλάθετε έτσι ώστε να καλυφθεί η ελιά και να μη φαίνεται.
Ρολάρετε τις μπαλίτσες στον ψιλοκομμένο μαϊντανό, φροντίζοντας να κολλήσει καλά παντού.
Τοποθετείτε τις μπαλίτσες σε πιατέλα και τις αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να σφίξει το τυρί. Σερβίρονται ολόκληρες ή κομμένες στη μέση.
Χρόνος προετοιμασίας: 40-45 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 3-4 ώρες
Εναλλακτικά, αντί για μαϊντανό μπορείτε να «τυλίξετε» τις μπαλίτσες τυριού με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, αμύγδαλα ή φουντούκια.