Άλλη μια νόστιμη τυρόπιτα, σπεσιαλιτέ του Βόλου, εύκολη στην προετοιμασία, Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
για 8 άτομα
500 γρ. έτοιμο φύλλο (κρούστας ή χωριάτικο)
350 γρ. φέτα (λιωμένη με πιρούνι)
1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι (τριμμένο)
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού ρυζάλευρο
6 αβγά (χτυπημένα)
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Βάζετε σε μια κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια φωτιά, το γάλα, το μισό βούτυρο και το ρυζάλευρο.
Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και όταν αρχίσει να πήζει, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και ρίχνετε τα αβγά χτυπημένα, τη φέτα λιωμένη με πιρούνι, το κεφαλοτύρι, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο και λίγο πιπέρι.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο, βουτυρώνετε ένα ταψί (Νο 32) και στρώνετε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα.
Απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα (επίσης βουτυρωμένα ένα-ένα). Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν, κόβετε το τελευταίο λίγο μεγαλύτερο από το μήκος του ταψιού και το περνάτε από κάτω.
Χαράζετε την πίτα με μυτερό μαχαίρι, τη ραντίζετε με νερό και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά
Μην προσθέσετε καθόλου αλάτι στη συνταγή σας, γιατί τόσο η φέτα, όσο και το κεφαλοτύρι, είναι αρκετά αλμυρά τυριά. Αντιθέτως, μην παραλείψετε το μοσχοκάρυδο, που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε συνταγή που περιέχει γάλα.