Νόστιμο και υγιεινό ορεκτικό, καλή επιλογή για παιδικά πάρτι αλλά και για το κολατσιό στο σχολείο ή στο γραφείο.
για 8-10 κομμάτια
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
3 αβγά
½ φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας σπορέλαιο
½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
250 γραμ. σπανάκι φρέσκο
200 γραμ. φέτα (χοντροτριμμένη)
4-5 κουτ. σούπας παρμεζάνα (τριμμένη)
λίγο άνηθο (ψιλοκομμένο)
λίγο μοσχοκάρυδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
αλάτι, πιπέρι
βούτυρο και αλεύρι (για τα φορμάκια)
Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και το ζεματάτε σε κατσαρόλα με νερό για 2-3 λεπτά. Το βγάζετε σε σουρωτήρι και το αφήνετε να στραγγίσει.
Σπάτε τα αβγά σε λεκανίτσα και τα χτυπάτε με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός. Προσθέτετε το σπορέλαιο και το γιαούρτι και τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν, προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
Στο μεταξύ, περνάτε το σπανάκι από τον κόφτη των λαχανικών και το ανακατεύετε μαζί με τη φέτα, την παρμεζάνα, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλατοπίπερο. Ρίχνετε στη λεκάνη το μίγμα του σπανακιού και ανακατεύετε ελαφρά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι ειδικό μια μάφινς και αδειάζετε το μίγμα στις κοιλότητες.
Ψήνετε τα μάφινς σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσει η επιφάνειά τους. Ξεφορμάρετε τα μάφινς και τα σερβίρετε χλιαρά ή και κρύα.
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά
Από τη στιγμή που θα βάλετε τα μάφινς στο φούρνο και μέχρι να περάσουν τα 30 πρώτα λεπτά δεν πρέπει να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου σας γιατί δεν θα φουσκώσουν.