21.1.23

Ρολάκια ομελέτας γεμιστά

Πρωτότυπο ορεκτικό, ιδανικό για τα παιδικά πάρτι αλλά και γευστικός μεζές για να συνοδεύσετε την μπύρα σας.

για 4-6 άτομα
4 αβγά
½ φλιτζ. τσαγιού κασέρι (τριμμένο)
½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
άνηθο (ψιλοκομμένο)
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
½ κόκκινη πιπεριά
½ πράσινη πιπεριά
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού τυρί κρέμα
αλάτι, πιπέρι
4-6 φέτες ψωμί του τοστ (ή άλλο ψωμί μπαγιάτικο)

Πλένετε και καθαρίζετε τις πιπεριές. Τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε πολύ μικρά κυβάκια.

Σπάτε τα αβγά και τα χτυπάτε μαζί με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο. Προσθέτετε το μαϊντανό, τον άνηθο, το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε τα κυβάκια της κόκκινης και της πράσινης πιπεριάς και τα σοτάρετε ελαφρά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το μίγμα των αβγών και ψήνετε την ομελέτα, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, γυρίζετε την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και ύστερα τη βγάζετε σε μεγάλο πιάτο.

Ψήνετε τις φέτες του τοστ, τις κόβετε σε τριγωνικά κομμάτια και, εάν θέλετε, τις αλείφετε με λίγο τυρί κρέμα.

Απλώνετε το υπόλοιπο τυρί κρέμα σε όλη την επιφάνεια της ομελέτας και την τυλίγετε σε ρολό. Τέλος, κόβετε το ρολό σε ροδέλες. Σερβίρετε αμέσως τοποθετώντας κάθε ροδέλα πάνω σε ένα τριγωνικό ψωμάκι.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά