Απλή σάλτσα που θα αναδείξει με τη νοστιμιά της όλα τα βραστά κρέατα ή πουλερικά.
για 1 κιλό κρέας
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος
1 αβγό
χυμό 1 λεμονιού
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος (κατά προτίμηση σπιτικό)
αλάτι
1 μικρό κρεμμύδι (λιωμένο)
Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το αλεύρι. Ανακατεύετε για λίγο και στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό.
Αλατίζετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να «δέσει».
Στο μεταξύ χτυπάτε σε ένα πιάτο το αβγό και το αναμιγνύετε με το χυμό λεμονιού.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το αβγολέμονο και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Ανακατεύετε διαρκώς για να μην σας κόψει.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά
Μπορείτε να τη σερβίρετε μαζί με βραστό κρέας, κοτόπουλο ή γαλοπούλα.