16.1.23

Μοσχάρι κοκκινιστό κρασάτο

Απλό και αγαπημένο καθημερινό πιάτο με έντονη γεύση, μπορεί να σερβιριστεί και σαν μεζές για κρασί ή μπύρα.

για 4-6 άτομα
1 ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες (ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ)
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Κόβετε το κρέας σε μερίδες ή κυβάκια, το ξεπλένετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, ανακατεύετε για λίγο και μόλις μαλακώσει ρίχνετε το σκόρδο.

Στη συνέχεια, σβήνετε με το κρασί και περιμένετε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλατοπίπερο και ζεστό νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει το κρέας.

Βάζετε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε το φαγητό σε μερίδες, ζεστό ή χλιαρό, πασπαλισμένο με επιπλέον πιπέρι ή μαϊντανό.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ½ ώρα

Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ αλλά και με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά.