Απλό καθημερινό φαγάκι, ιδιαίτερα νόστιμο αν το μαγειρέψετε με φρέσκα φασολάκια εποχής.
για 6-8 άτομα
1 ½ κιλό αρνάκι
1 κιλό φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
3-4 φρέσκες ντομάτες (ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ)
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
λίγη ζάχαρη
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μερίδες και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε καλά τις μερίδες του κρέατος. Ρίχνετε το κρεμμύδι, ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια, προσθέτετε το σκόρδο και τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
Αλατοπιπερώνετε το φαγητό, προσθέτετε τη ζάχαρη και 1 ½ φλιτζ, τσαγιού ζεστό νερό. Κλείνετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα φασολάκια, εάν είναι φρέσκα, τα πλένετε και εάν είναι μεγάλα, τα κόβετε σε κομμάτια.
Μισή ώρα περίπου πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τα φασολάκια, το μαϊντανό και λίγο ακόμη ζεστό νερό.
Ξανασκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κρέας και τα φασολάκια. Σερβίρετε το αρνάκι ζεστό σε μερίδες, πασπαλισμένο εάν θέλετε, με επιπλέον μαϊντανό.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ½ ώρα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αρνάκι με χοιρινό ή μοσχάρι, το φαγητό θα είναι το ίδιο νόστιμο.