Νόστιμο αλλά πολύ χορταστικό και βαρύ φαγητό, ιδανικό για το κυριακάτικο μεσημεριανό τραπέζι.
για 4-6 άτομα
1 ½ κιλό αρνάκι
2 κιλά μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
3-4 φρέσκες ντομάτες (ή ντοματάκια κονκασέ)
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
½ κουτ. του γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Πλένετε το αρνάκι, το κόβετε σε μερίδες ή σε μικρότερα κομμάτια και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το αρνάκι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, ανακατεύετε για 1 λεπτό να μαλακώσει και, στη συνέχεια ρίχνετε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε ζάχαρη και 1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να σιγοβράζει.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες και τις τηγανίζετε σε τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μέχρι να τις προσθέσετε στο φαγητό, τις αφήνετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν από το πολύ λάδι.
Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνετε στην κατσαρόλα τις μελιτζάνες και το μαϊντανό. Αφήνετε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 10-15 λεπτά ακόμη και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρετε το φαγητό σε μερίδες, ζεστό ή χλιαρό.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ½ ώρα