Υπέροχη, χορταστική πίτα που με την ποικιλία των υλικών της μπορεί να αντικαταστήσει ένα κυρίως φαγητό.
για 6-8 άτομα
1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια
250 γραμ. τυρί φέτα
250 γραμ. ανθότυρο (ή μυζήθρα)
2 αβγά
δυόσμο (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
μαύρο σουσάμι
Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζετε και τα τρίβετε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα ρίχνετε σε σουρωτήρι και τα αφήνετε να στραγγίσουν (θα τα στύψετε πρώτα λίγο με τα χέρια σας για να βγάλουν τα υγρά τους).
Βάζετε τη φέτα και το ανθότυρο σε μπολ και τα τρίβετε με πιρούνι. Σπάτε τα αβγά σε άλλο μπολ και τα χτυπάτε ελαφρά με πιρούνι.
Βάζετε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε λεκάνη, προσθέτετε το δυόσμο, τα τυριά, τα αβγά και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά το μίγμα της γέμισης.
Στρώνετε το φύλλο της σφολιάτας σε ελαφρά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά του τοιχώματα. Αδειάζετε πάνω του τη γέμιση και την ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Βάζετε την πίτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο και την ψήνετε στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί καλά η γέμιση.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά