Ιδιαίτερη κρητική λιχουδιά, που μπορείτε να απολαύσετε ζεστή και τραγανή, εσείς και οι μικροί μας φίλοι.
για 8-10 κομμάτια
500 γραμ. αλεύρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ποτηράκι ρακή
1 ποτήρι νερό
αλάτι
½ κιλό μυζήθρα Κρήτης (ανάλατη)
λάδι (για το τηγάνισμα)
για το σερβίρισμα
10 κουτ. σούπας μέλι
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ρίχνετε σε λεκάνη. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο του και ρίχνετε το λάδι, το νερό, το αλάτι και τη ρακή. Ανακατεύετε μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί στα υγρά υλικά και να πετύχετε μια ζύμη μαλακή αλλά εύπλαστη.
Αλευρώνετε τον πάγκο της κουζίνας σας. Χωρίζετε τη ζύμη σε 10 μικρά μπαλάκια και τα ανοίγετε με τον πλάστη σας σε μικρά στρογγυλά φύλλα.
Χωρίζετε τη μυζήθρα σε 10 κομμάτια και τους δίνετε με τα χέρια σας σχήμα αβγού. Τοποθετείτε ένα-ένα τα κομμάτια της μυζήθρας στο κέντρο των φύλλων και τα τυλίγετε γύρω από την μυζήθρα, ώστε να φτιάξετε πάλι 10 μικρές μπάλες.
Τις βάζετε ξανά στον αλευρωμένο πάγκο και τις ανοίγετε λίγο με τον πλάστη για να τους ξαναδώσετε στρογγυλό σχήμα.
Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε μία-μία τις πίτες, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Φροντίζετε να τις γυρίζετε συχνά για να μην κολλήσουν.
Τοποθετείτε τις πίτες σε πιάτα ή πιατέλα. Τις περιχύνετε με το μέλι και σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος τηγανίσματος: 15 λεπτά