Οι πατάτες με αυτήν ταν ιδιαίτερα γέμιση, γίνονται ένας μεζές ιδανικός για την παγωμένη μπύρα σας.
για 4 άτομα
4 μεγαλούτσικες πατάτες
150 γραμ. φέτα
4 κουτ. σούπας γιαούρτι
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
4-5 ντομάτες λιαστές
4 κουτ. σούπας κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
αλάτι, πιπέρι
Πλένετε τις πατάτες πολύ καλά βουρτσίζοντας τη φλούδα τους με σφουγγάρι ή βούρτσα. Τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν (χωρίς να παραβράσουν και λιώσουν).
Ρίχνετε τη φέτα σε βαθύ μπολ και τη θρυμματίζετε με πιρούνι. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε. Ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις ρίχνετε και αυτές στο μπολ μαζί με το μαϊντανό.
Όταν βράσουν οι πατάτες, τις στραγγίζετε και αφού κρυώσουν λίγο τις κόβετε στη μέση και τις τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί. Με ένα κουτάλι αφαιρείτε μέρος της ψίχας τους, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους.
Ρίχνετε τη ζεστή ψίχα από τις πατάτες στο μπολ με τη φέτα και τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
Με ένα κουτάλι, παίρνετε μέρος της γέμισης και γεμίζετε τις πατάτες. Πασπαλίζετε από πάνω με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα η κεφαλογραβιέρα. Τις σερβίρετε σε πιάτα ή σε πιατέλα ζεστές, και εάν θέλετε, τις διακοσμείτε με ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες.
Χρόνος προετοιμασίας: 45-50 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά