22.1.23

Κρεμμυδοτηγανίτες

Οι ζεστές κρεμμυδοτηγανίτες είναι ένα δυνατό μεζεδάκι για να απολαύσετε μια παγωμένη μπύρα ή το κρασί σας!

για 6-8 άτομα
2 μεγάλα κρεμμύδια
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
½ φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα (τριμμένη)
½ φλιτζ. τσαγιού ξερή μυζήθρα (τριμμένη)
2 αβγά
1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
250 γραμ. σόδα
αλάτι, πιπέρι
σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα τρίβετε από την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα βάζετε σε τρυπητό, τα αλατίζετε ελαφρά και αφού τα «ζυμώσετε» για λίγο μετα χέρια σας, τα αφήνετε να στραγγίσουν.

Καθαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβετε μαζί με τα πράσινα φυλλαράκια τους. Τα ρίχνετε σε βαθύ μπολ μαζί με τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το δυόσμο.

Προσθέτετε τα τυριά, τα αβγά, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, ανακατεύετε και ρίχνετε τη σόδα και το αλεύρι, ζυμώνοντας, ώσπου να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μίγμα,

Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και ρίχνετε κάθε φορά μερικές κουταλιές από το μίγμα. Περιμένετε να χρυσίσουν οι τηγανίτες σας από την μια πλευρά και τις γυρίζετε να πάρουν χρώμα και από την άλλη. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνετε να στραγγίξουν. Τις σερβίρετε ζεστές,

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά