22.1.23

Κέικ με ντομάτες λιαστές

Χορταστικό ορεκτικό που ετοιμάζεται γρήγορα και εκπλήσσει τους καλεσμένους σας, με την πρωτοτυπία και τη νοστιμιά του.

για μακρόστενη φόρμα10x25 εκ.
1 φλιτζ. τσαγιού φέτα (χοντροτριμμένη)
½ φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα (Τριμ.)
½ φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας σπορέλαιο
½ φλιτζ. τσαγ. γιαούρτι
1 φλιτζ. τσαγιού και 2 κουτ. σούπας αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη (σε κυβάκια)
4-5 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομ.)
½ ματσάκι φρέσκα μυρωδικά (ψιλοκομ.) (δυόσμο, μαϊντανό, κ.ά.)
3 αβγά, αλάτι, πιπέρι
λίγο τριμ. μοσχοκάρυδο
βούτυρο και αλεύρι (για τη φόρμα)

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι και σοτάρετε την πιπεριά, για να μαλακώσει λίγο. Σπάτε τα αβγά σε γυάλινο μπολ και τα χτυπάτε ελαφρά με το μίξερ χειρός. Προσθέτετε το σπορέλαιο και το γιαούρτι. Τα χτυπάτε για λίγο ακόμη και, στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, την πιπεριά, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, τα φρέσκα μυρωδικά, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύετε καλά με κουτάλι ή πλαστική σπάτουλα και αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει n επιφάνειά του.

Μόλις βγάλετε το κέικ από το φούρνο, περιμένετε 5-10 λεπτά και, στη συνέχεια, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Το σερβίρετε χλιαρό ή κρύο.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά