Ένας ζεστός, λαχταριστός μεζές-έκπληξη για τους καλεσμένους σας, σε φιλικό αλλά και γιορτινό τραπέζι.
για 4 άτομα
8 μέτριες φέτες τυρί μοτσαρέλα
8 χοντρές φέτες ντομάτας
ελαιόλαδο
2 αβγά
τριμμένη φρυγανιά
μερικά φυλλαράκια βασιλικού (ψιλοκομμένα)
αλάτι
φρεσκοτριμμένους κόκκους ροζ πιπεριού
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με καπάκι και τηγανίζετε τις ντομάτες για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε ρηχό πιάτο ή πιατέλα.
Σπάτε τα αβγά σε βαθύ πιάτο και τα χτυπάτε ελαφρά με πιρούνι. Σε άλλο πιάτο ρίχνετε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Βουτάτε τις φέτες του τυριού πρώτα στα χτυπημένα αβγά και μετά στη φρυγανιά, φροντίζοντας να κολλήσει η φρυγανιά από όλες τις πλευρές.
Βάζετε φρέσκο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζετε τις φέτες του τυριού για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει και να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετείτε μία φέτα τυρί πάνω σε κάθε ροδέλα ντομάτας. Πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του βασιλικού και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:15 λεπτά
Εναλλακτικά για πιο ελαφριά γεύση μπορείτε αντί να τηγανίσετε, να ψήσετε στο γκριλ του φούρνου σας τις ντομάτες και το τυρί.