Θα εντυπωσιάσουν σίγουρα αυτές οι νόστιμες μπουκίτσες με το πέστο λιαστής ντομάτας! Ιδανικός μεζές για τον μπουφέ σας.
για 6 άτομα
1 γαλλική μπαγκέτα
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γραμ. ανθότυρο ή μυζήθρα Κρήτης
για το πέστο
200 γραμ. λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
½ κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι μπαλσάμικο
½ φλιτζ. τσαγιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
λίγο άνηθο (ψιλοκομμένο)
Φτιάχνετε πρώτα το πέστο λιαστής ντομάτας: ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις ρίχνετε στο μπλέντερ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε για λίγα λεπτά μέχρι να πολτοποιηθούν.
Στη συνέχεια, κόβετε τη μπαγκέτα σε φέτες, τις λαδώνετε ελαφρά και τις τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι ή τις ψήνετε για μερικά λεπτά στο γκριλ του φούρνου σας.
Στο μεταξύ, βάζετε το ανθότυρο ή τη μυζήθρα σε μπολ και θρυμματίζετε με πιρούνι.
Αλείφετε μία-μία τις φέτες του ψωμιού με λίγο πέστο λιαστής ντομάτας και τοποθετείτε πάνω του λίγο από το θρυμματισμένο τυρί. Πασπαλίζετε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζετε τα ψωμάκια σε πιατέλα κι αν θέλετε τα πασπαλίζετε με κάποιο ψιλοκομμένο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σας. Σερβίρετε αμέσως.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Εάν οι λιαστές ντομάτες είναι συντηρημένες σε λάδι, θα πρέπει πρώτα να τις αφήσετε να στραγγίσουν καλά και να τις σκουπίσετε με χαρτί κουζίνας.