25.1.23

Τάρτα με φέτα και ντοματίνια

Ο γνωστός, επιτυχημένος συνδυασμός της φέτας με την ντομάτα, εδώ δημιουργεί μια υπέροχη τάρτα!

για 6-8 κομμάτια
1 δόση ζύμης για τάρτα
1 ½ φλιτζ. τσαγιού φέτα (χοντροτριμμένη)
8-10 ντοματίνια (κομμένα)
2 πιπεριές (πράσινη και κόκκινη)
1 μέτριο κρεμμύδι (τριμμένο)
ελαιόλαδο
2 αβγά
1 ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζετε τις πιπεριές, τις πλένετε, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε κυβάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τις σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.

Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τη φέτα και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη ζύμη για τάρτα ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ

Λαδώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια φόρμα τάρτας. Απλώνετε στη φόρμα τη ζύμη, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά της τοιχώματα.

Αδειάζετε πάνω στη ζύμη το μίγμα της γέμισης και το ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τοποθετείτε από πάνω τα κομμένα ντοματίνια και, εάν n ζύμη σας εξέχει, τη γυρίζετε προς τα μέσα.

Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά

Θα τη σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο ή σαν ορεκτικό, σε γεύμα ή μπουφέ, με κύρια πιάτα κρεατικών ή πουλερικών.