Μιά τάρτα υπέροχη, που μπορούν να απολαύσουν όσοι αγαπούν τη μελιτζάνα, σαν ένα νόστιμο σνακ κάθε στιγμή της ημέρας!
για 4-6 άτομα
1 κιλό μελιτζάνες
3 αβγά
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (ή μαργαρίνη)
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού φέτα (χοντροκομμένη)
½ φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα (τριμμένη)
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
1 δόση ζύμη τάρτας
Βάζετε τις μελιτζάνες (χωρίς να τις κόβετε) σ' ένα ταψί σε δυνατό φούρνο και τις αφήνετε να ψηθούν για ½ ώρα περίπου.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη ζύμη για τάρτα ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ
Μόλις γίνει η ζύμη, την κάνετε μια μπάλα, την τυλίγετε με σελοφάν και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, την ανοίγετε με τον πλάστη σε ένα στρογγυλό φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Στρώνετε το φύλλο σε στρογγυλό ταψί ή φόρμα τάρτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματά του.
Αφού ψηθούν οι μελιτζάνες, αφαιρείτε τη σάρκα τους, τη στραγγίζετε από τα υγρά της και την κόβετε σε μικρά κομμάτια. Χτυπάτε σ' ένα μπολ τα αβγά με το γάλα, ρίχνετε μέσα τα τυριά, το μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι, το βούτυρο και τη σάρκα της μελιτζάνας και αναμιγνύετε καλά.
Στρώνετε τη γέμιση στο ταψί, πάνω από τη ζύμη και βάζετε την τάρτα να ψηθεί στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, για 40 λεπτά περίπου.
Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά
Μπορείτε να τη σερβίρετε είτε σαν ένα ζεστό ορεκτικό για το μεσημεριανό σας γεύμα, είτε σαν κύριο πιάτο, με μια σαλάτα εποχής.