Πρωτότυπη συνταγή για αλμυρή τάρτα, με τη σφραγίδα της ιδιαίτερης γεύσης του φρέσκου κρεμμυδιού. Ωραία ιδέα για ορεκτικό, σε γιορτινό τραπέζι ή μπουφέ.
για μια φόρμα τάρτας 26-28 εκ.
1 δόση ζύμη τάρτας
500 γραμ. φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
350-400 γραμ. τυρί φέτα
3 αβγά
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Ετοιμάζετε τη ζύμη για τάρτα ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ, την πλάθετε σε μπάλα, την τυλίγετε με σελοφάν και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε ροδέλες, μαζί μετα πράσινα φυλλαράκια τους. Καθαρίζετε το ξερό κρεμμύδι και το κόβετε σε ροδέλες. Τρίβετε τη φέτα με πιρούνι ή με τα χέρια και χτυπάτε ελαφρά τα αβγά σε μπολ.
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τυρί, τα αβγά, τον άνηθο, το λάδι και αλατοπιπερώνετε.
Βουτυρώνετε τη φόρμα και στρώνετε το φύλλο τάρτας φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα. Από πάνω απλώνετε το μίγμα της γέμισης. Τοποθετείτε τις ροδέλες του κρεμμυδιού και ένα-δύο κομματάκια βούτυρο.
Τοποθετείτε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά η γέμιση.
Περιμένετε 10 λεπτά για να κρυώσει λίγο και την ξεφορμάρετε. Κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε.
Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Για να κάνετε πιο ελαφριά τη γεύση των φρέσκων κρεμμυδιών θα μπορούσατε να τα ζεματίσετε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και στη συνέχεια να τα αφήσετε να στραγγίσουν καλά.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με ανθότυρο ή μυζήθρα.