Ωραίο πικάντικο μεζεδάκι, που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα. Πολύ καλή ιδέα για να συνοδεύσετε την παγωμένη μπύρα σας.
για 4-5 άτομα
4-5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
λάδι (για το τηγάνισμα)
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού μπύρα
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, αφαιρώντας τις φλούδες τους, τα κόβετε σε ροδέλες και στη συνέχεια τα χωρίζετε σε δαχτυλίδια.
Ρίχνετε το αλεύρι σε μια βαθιά λεκανίτσα, προσθέτετε τη μπύρα, ανακατεύετε, μέχρι να πετύχετε έναν παχύρευστο χυλό και αλατοπιπερώνετε (εάν χρειαστεί, προσθέτετε και λίγο νερό).
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι. Βουτάτε ένα-ένα τα δαχτυλίδια των κρεμμυδιών στο χυλό και τα ρίχνετε στο τηγάνι.
Τα τηγανίζετε λίγα-λίγα, φροντίζοντας να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και τα αφήνετε σε ρηχό πιάτο, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να αφήσουν το επιπλέον λάδι τους. Τα σερβίρετε ζεστά.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10-12 λεπτά
Εάν τα κρεμμύδια «καίνε» πάρα πολύ, καλό θα ήταν αφού τα ξεφλουδίσετε, να τα αφήσετε για λίγη ώρα σε ένα μπολ με κρύο νερό και αλάτι.