Νοστιμότατο μεζεδάκι, που μπορείτε να απολαύσετε με το κρασί σας, εσείς και οι καλοί σας φίλοι!
για 18-20 πιτάκια
½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού βρασμένες πατάτες (λιωμένες)
2 αβγά
30 γραμ. βούτυρο (λιωμένο)
50 γραμ. σαλάμι (ψιλοκομμένο)
λάδι (για τηγάνισμα)
φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού
μερικές λιαστές ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
Ρίχνετε το αλεύρι σε λεκάνη και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο. Σπάτε τα αβγά, τα χτυπάτε για λίγο με πιρούνι και τα ανακατεύετε με το γάλα. Ρίχνετε το μίγμα στο αλεύρι, στη λακκούβα που έχετε κάνει. Προσθέτετε το αλατοπίπερο, το λιωμένο βούτυρο, το ψιλοκομμένο σαλάμι, τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύετε (θα πρέπει να φτιάξετε έναν παχύρευστο χυλό σαν αυτόν που φτιάχνετε για τις τηγανίτες).
Ζεσταίνετε λάδι σε βαθύ τηγάνι, παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Αφήνετε τα πιτάκια να ψηθούν καλά από την μία πλευρά πριν τα γυρίσετε από την άλλη.
Μόλις τα πιτάκια ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές, τα βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Τα σερβίρετε γαρνίροντας με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού και λιαστές ντομάτες κομμένες σε μπαστουνάκια.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά