Οι λάτρεις του πιο αγαπημένου ελληνικού τυριού, πραγματικά τρελαίνονται με αυτήν την εκδοχή του!
για 4 άτομα
250 γραμ. φέτα (σκληρή και αλμυρή)
1-2 ντομάτες (σε κύβους)
1-2 πιπεριές (σε ό,τι χρώμα θέλετε)
ελαιόλαδο
ρίγανη
λίγο μπούκοβο
μαϊντανό (προαιρετικά)
Κόβετε τη φέτα οριζόντια σε 2 κομμάτια. (Χρησιμοποιήστε είτε τη «χορδή» για τα μαλακά τυριά είτε ένα μαχαίρι με μακριά λάμα). Κόβετε 2 μεγαλούτσικα τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο και τα απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας σας. Βάζετε στο κέντρο τους τα κομμάτια της φέτας. Πλένετε και καθαρίζετε καλά τις πιπεριές. Τις σκουπίζετε και τις κόβετε σε λωρίδες. Τις μοιράζετε μαζί με την ντομάτα στα δύο πακέτα επάνω και γύρω από το τυρί.
Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το μπούκοβο και το μαϊντανό (εάν βάλετε). Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και κλείνετε τα αλουμινόχαρτα σαν πακέτα (φροντίστε το άνοιγμά τους να είναι από πάνω για να μην φεύγουν τα υγρά στο ταψί και μαζί με αυτά και όλη η νοστιμιά).
Εάν κάνετε μπάρμπεκιου, τα βάζετε στη σχάρα και τα αφήνετε στα κάρβουνα για μερικά λεπτά. Αλλιώς, τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, παίρνετε τα πακέτα, έτσι όπως είναι καυτά, τα βάζετε στο πιάτο και τα σερβίρετε. Ανοίγετε τα αλουμινόχαρτα προσεκτικά με τα χέρια ή με ψαλίδι την τελευταία στιγμή.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 35-40 λεπτά
Εάν σερβίρετε την ψητή φέτα σαν μεζέ για κρασί ή ούζο, προσθέστε περισσότερο μπούκοβο, το «τραβάει».