22.1.23

Κρέπες κολοκυθιού με σολομό

Οι κρέπες σας με την ιδιαίτερα γεύση και νοστιμιά τους, σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες!

για 4 άτομα
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 αβγό
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα (τριμμένη)
αλάτι, πιπέρι
λάδι (για το τηγάνισμα)

για τη γέμιση
100 γραμ. καπνιστό σολομό
1 φλιτζ. τσαγιού τυρί κρέμα
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι λευκό

Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τα πλένετε και τα τρίβετε στην λεπτή πλευρά του τρίφτη. Τα ρίχνετε σε σουρωτήρι και τα στύβετε με τα χέρια σας, έτσι ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά.

Σπάτε σε λεκανίτσα το αβγό και το χτυπάτε με πιρούνι μαζί με το γάλα. Προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Το μίγμα θα πρέπει να είναι ένας μέτριος χυλός. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τα τριμμένα κολοκυθάκια και την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά (εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ή λίγο επιπλέον αλεύρι).

Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το ¼ από το μίγμα της κρέπας στο τηγάνι. Μόλις πάρει χρώμα από τη μια πλευρά γυρίζετε την κρέπα από την άλλη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα (θα πρέπει να βγουν 4 μέτριες κρέπες).

Στη συνέχεια, βάζετε το τυρί κρέμα σε μπολ και το ανακατεύετε μετα υλικά της γέμισης εκτός από το σολομό. Απλώνετε σε κάθε κρέπα 2 κουταλιές από το μίγμα της γέμισης και από 1 φέτα σολομού. Τυλίγετε την κάθε κρέπα σε ρολό και τις σερβίρετε σε μεγάλο πιάτο ή πιατέλα.

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά