Νόστιμο φαγητό που μπορείτε να το απολαύσετε συνοδεύοντάς το με πιλάφι ή πατατούλες τηγανητές.
για 4 άτομα
4 μπούτια κοτόπουλο (κομμένα σε παϊδάκια)
λίγο φρέσκο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
1-2 πράσινες πιπεριές
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε τις πιπεριές, τις πλένετε και τις κόβετε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Πλένετε το κοτόπουλο και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνετε καλά και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και ρίχνετε στο καυτό λάδι το κοτόπουλο. Το αφήνετε να ροδίσει από τη μια πλευρά και το γυρίζετε να πάρει χρώμα και από την άλλη.
Προσθέτετε τις πιπεριές και σοτάρετε 2-3 λεπτά ακόμη. Τέλος ρίχνετε το σκόρδο, πασπαλίζετε με το θυμάρι και σβήνετε το φαγητό με το κρασί.
Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του (εάν χρειαστεί, σε αυτό το διάστημα θα προσθέσετε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό κότας).
Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρετε αμέσως σε ρηχά πιάτα με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά