10.3.23

Γαλοπούλα με λαχανικά

Ενας υπέροχος συνδυασμός χρωμάτων και γεύσεων που δημιουργεί ένα ελκυστικό και υγιεινό πιάτο.

για 4 άτομα
800 γραμ. φιλέτο γαλοπούλας (στήθος)
1 κρεμμύδι (κομμένο)
3 πολύχρωμες πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
250 γραμ. μανιτάρια (κομμένα)
1-2 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
ρίγανη
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Πλένετε, στεγνώνετε και κόβετε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Πλένετε τις πιπεριές, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε κύβους ή σε λεπτές λωρίδες.

Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κομμάτια της γαλοπούλας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και συνεχίζετε να ανακατεύετε για 10-12 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Στο τέλος προσθέτετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.

Τα σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για 7-8 λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και εάν θέλετε, το συνοδεύετε με ρύζι ατμού ή πατάτες τηγανητές.

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά