10.3.23

Γαλοπούλα με σταφίδες και σάλτσα κάρυ

Πολύ ιδιαίτερος συνδυασμός γεύσεων, με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

για 4 άτομα
800 γραμ. φιλέτο γαλοπούλας (στήθος)
λίγο αλεύρι
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο)
1 καρότο (σε κύβους)
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας σταφίδες (ξανθές)
150 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού κάρυ
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι

Πλένετε, στεγνώνετε και κόβετε τη γαλοπούλα σε κύβους. Αλατοπιπερώνετε, την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και ανακατεύετε.

Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρετε τη γαλοπούλα, μέχρι να ροδίσει καλά απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο και το σκόρδο. Πασπαλίζετε με το κάρυ και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα.

Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και τις σταφίδες. Σιγοβράζετε μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό μέχρι να δέσει η κρέμα. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρετε σε μερίδες και συνοδεύετε με βρασμένο μακρύκοκκο ρύζι ή ρύζι μπασμάτι.

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά