Το αγαπημένο σας κοκκινιστό κοτόπουλο θα αποκτήσει μοναδική γεύση και άρωμα, με το τυρί που θα προσθέσετε στη συνταγή.
για 4 άτομα
1 ½ -2 κιλά κοτόπουλο (σε μερίδες)
¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
2 ξερά κρεμμύδια (σε φέτες)
1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (ή φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες)
μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
250 γραμ. τυρί (κατά προτίμηση χαλούμι)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύετε για λίγα λεπτά να μαραθούν.
Τα σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε στην κατσαρόλα τα ντοματάκια και όσο νερό χρειαστεί, έτσι ώστε να σκεπαστεί καλά το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε, κλείνετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με το λάδι του.
Δέκα λεπτά περίπου πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, κόβετε το τυρί σε κύβους και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό. Μπορείτε να το πασπαλίσετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά
Πολλές οι επιλογές για να απολαύσετε το κοκκινιστό κοτόπουλο. Επιλέξτε σπαγγέτι, ρύζι ή κσυσκους, αλλά και βραστά λαχανικά, πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας.