'Ενα πολύ νόστιμο φαγητό, που ετοιμάζεται γρήγορα, χωρίς πολύ κόπο. Ιδανική λύση όταν δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Μπορείτε να φτιάξετε με τον ίδιο τρόπο και κοτόπουλο πανέ.
για 4 άτομα
1 κιλό φιλέτο γαλοπούλα
150 γραμ. κεφαλοτύρι
2 αβγά
500 γραμ. (τριμμένη) φρυγανιά
250 γραμ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
λίγο μοσχοκάρυδο (τριμμένο)
λίγο αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Πλένετε καλά τη γαλοπούλα και την κόβετε σε μερίδες. Στη συνέχεια, εάν θέλετε, πιέζετε και χτυπάτε κάθε κομμάτι, με το σφυρί του κρέατος, έτσι ώστε να γίνει πιο πλατύ.
Τοποθετείτε τα φιλέτα της γαλοπούλας σ' ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και τα πασπαλίζετε και από τις δύο πλευρές με λίγο αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο και το κεφαλοτύρι που έχετε προηγουμένως τρίψει.
Βάζετε λίγο αλεύρι σε μια πιατέλα, χτυπάτε τα αβγά σ' ένα βαθύ πιάτο, ενώ σ' ένα άλλο πιάτο ρίχνετε την τριμμένη φρυγανιά. Βουτάτε κάθε φιλέτο (και από τις 2 πλευρές) πρώτα μέσα στο αλεύρι, έπειτα στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά.
Βάζετε το βούτυρο ή το λάδι σ' ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει, τηγανίζετε τα φιλέτα. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά τα γυρίζετε, να ροδίσουν και από την άλλη. Χρειάζονται περίπου ένα τέταρτο της ώρας για να ψηθούν.
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να προμηθευτείτε από το χασάπη σας, έτοιμο φιλέτο γαλοπούλας σε όσες μερίδες θέλετε. Tα υλικά της συνταγής είναι υπολογισμένα για 4 μερίδες γαλοπούλας.
Όσα φαγητά είναι πανέ, σερβίρονται πάντα ζεστά.