Εξαιρετικό πιάτο γι' αυτούς που αγαπούν τις έντονες γεύσεις. Απολαύστε το με κόκκινο μπρούσκο κρασί.
για 4-6 άτομα
1 μέτριο κοτόπουλο (1 ½ κιλό περίπου)
5-6 ώριμες ντομάτες (ψιλοκομμένες ή τριμμένες)
2 φλιτζ. τσαγιού νερό (ζεστό)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 μεγάλες πιπεριές (σε λωρίδες)
1-2 πράσινες καυτερές πιπερίτσες
ελαιόλαδο
αλεύρι
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο ή τριμμένο)
λίγο θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομ.)
αλάτι, πιπέρι
Καλοπλένετε το κοτόπουλο, το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβετε σε μερίδες.
Αλευρώνετε το κοτόπουλο και ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα. Το ρίχνετε στο ζεστό λάδι και το αφήνετε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Βγάζετε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε στην άκρη, φροντίζοντας να διατηρηθεί ζεστό.
Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά με φρέσκο ελαιόλαδο και, μόλις κάψει, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί ελαφρά. Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε και ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το νερό, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι. αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγομαγειρεύεται σκεπασμένη, για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνετε στη σάλτσα το κοτόπουλο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρετε το φαγητό σε μερίδες και το συνοδεύετε με ρύζι ατμού ή βραστές πατατούλες.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45-50 λεπτά