Ενα αλλιώτικο τουρλού που θα εντυπωσιάσει με την ποικιλία αλλά και τη νοστιμιά του!
για 6 άτομα
500 γραμ. κοντά ζυμαρικά (π.χ. κοχυλάκια)
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο (σε κύβους)
1 μελιτζάνα (σε κύβους)
1-2 κολοκυθάκια (σε κύβους)
1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά (σε κυβάκια)
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
3-4 ντομάτες (τριμμένες)
λίγη ζάχαρη
παρμεζάνα (τριμμένη)
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο
αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε λίγα-λίγα τα λαχανικά. Αρχίζετε μετα κολοκυθάκια και, μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο. Συνεχίζετε με την πιπεριά, και τέλος, σοτάρετε τη μελιτζάνα.
Στη συνέχεια, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι κι ανακατεύετε για λίγο μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. (εάν χρειαστεί, θα ρίξετε στην κατσαρόλα λίγο ζεστό νερό),
Δεκαπέντε λεπτά περίπου πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτετε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα λαχανικά και το μαϊντανό και τα αφήνετε όλα μαζί να σιγοβράσουν, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
Στο μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως σε πιάτα.
Πασπαλίζετε το φαγητό με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και με επιπλέον πιπέρι.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40-45 λεπτά