12.3.23

Κοτόπουλο ριγανάτο

Νόστιμο, καθημερινό φαγάκι για όλη την οικογένεια που μπορείτε να συνοδεύσετε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

για 4 άτομα
1 κιλό κοτόπουλο (μπούτια ή στήθη)
1 κρεμμύδι
½ φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας ρίγανη (ξερή)
1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι στα τέσσερα. Πλένετε το κοτόπουλο και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και, μόλις τσιγαριστεί, σβήνετε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε το ζωμό και τη ρίγανη και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράζει, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.

Σερβίρετε το κοτόπουλο αμέσως, όσο είναι ακόμη ζεστό. Το συνοδεύετε με πατάτες φούρνου ή τηγανητές.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά