Ιδανική επιλογή για το γιορτινό τραπέζι ή τον μπουφέ σας. Συνοδεύστε το με τηγανητές πατάτες ή πατατάκια φούρνου.
για 4 άτομα
2 μέτρια φιλέτα κοτόπουλου (στήθος)
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
10 φέτες μπέικον
1 λεμόνι (κομμένο σε φέτες)
αλάτι, πιπέρι
μερικά ξύλινα καλαμάκια
Κόβετε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια.
Παίρνετε τις μπουκιές του κοτόπουλου μία-μία και τις τυλίγετε με μισή φέτα μπέικον. Περνάτε την πρώτη μπουκιά στο καλαμάκι και, στη συνέχεια, περνάτε ένα κόκκινο και ένα πράσινο κομμάτι πιπεριάς.
Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο, περνώντας στο καλαμάκι μπουκιές κοτόπουλου εναλλάξ με τις πιπεριές. Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε ταψάκι.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε τα σουβλάκια με ή χωρίς τα καλαμάκια τους επάνω στις φέτες λεμονιού, αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά