12.3.23

Κοτόπουλο σχάρας με ντομάτα και πιπεριά

Ελαφρύ και πολύ υγιεινό πιάτο, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή ακολουθούν δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά.

για 4 άτομα
4 μέτρια φιλέτα κοτόπουλο (στήθος)
2 μεγάλες ντομάτες
4 μακρόστενες πιπεριές (κατά προτίμηση καυτερές)
αλάτι, πιπέρι

για τη μαρινάδα
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι (χοντροκομμένο)
3-4 κόκκους λευκού πιπεριού
λίγη ρίγανη ή θυμάρι
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Πλένετε τα κοτόπουλο και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Βάζετε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας, τα ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο. Φροντίζετε το κοτόπουλο να είναι όλο μέσα στα υγρά της μαρινάδας. Το σκεπάζετε και το αφήνετε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο, για 1 ώρα τουλάχιστον.

Στο μεταξύ, πλένετε και καθαρίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Κόβετε τις ντομάτες σε χοντρές ροδέλες και αλατοπιπερώνετε. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα του και το στεγνώνετε. Το αλατοπιπερώνετε και το μεταφέρετε σε σχάρα. Τοποθετείτε γύρω του τα λαχανικά.

Τα ψήνετε όλα μαζί στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου σας, για 20- 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Σε αυτό το διάστημα, αλείφετε με πινέλο το κοτόπουλο και τα υλικά, με το μείγμα της μαρινάδας.

Σερβίρετε το κοτόπουλο αμέσως μόλις ψηθεί και μοιράζετε γύρω του τις ντομάτες και τις πιπεριές κομμένες.

Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά