12.3.23

Κοτόπουλο με καρύδια

Ο ιδιαίτερος συνδυασμός του κοτόπουλου με τα καρύδια, οδηγεί σε ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα!

για 4 άτομα
600 γραμ. φιλέτο κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι)
150 γραμ. καρυδόψιχα
1 αβγό
3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
λίγο φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη)
1 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κουτ. σούπας σκούρα ζάχαρη (ακατέργαστη)
λίγο ξίδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σπορέλαιο (καλής ποιότητας)

Πλένετε, στεγνώνετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε πολύ μικρούς κύβους. Ετοιμάζετε ένα ελαφρύ χυλό με το κορν φλάουρ, το αβγό, λίγο νερό και αλάτι. Βάζετε τα κυβάκια του κοτόπουλου στο μπολ με το χυλό και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 15 λεπτά περίπου.

Σοτάρετε τα καρύδια με λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή στο γουόκ και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτετε φρέσκο λάδι στο σκεύος και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα. Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το διατηρείτε ζεστό.

Ζεσταίνετε ξανά λίγο λάδι στο γουόκ και σοτάρετε το τζίντζερ, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Προσθέτετε τη σόγια, τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε για 2 λεπτά περίπου.

Τέλος, ρίχνετε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι, μαζί με την καρυδόψιχα τα σκεπάζετε και τα αφήνετε για ακόμα 4-5 λεπτά να ζεσταθούν. Σερβίρετε το φαγητό με ρύζι ατμού, πασπαλισμένο με μυρωδικά της αρεσκείας σας.

Χρόνος αναμονής: 15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά