Νόστιμο χειμωνιάτικο πιάτο, πολύ χορταστικό και θρεπτικό, ιδανικό για όλη την οικογένεια.
για 4-6 άτομα (σε μερίδες)
1 ½ κιλό αρνάκι
2 φλιτζ. τσαγιού φασόλια γίγαντες
1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο)
1-2 σκελίδες σκόρδο (κομμένες)
5-6 φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες (ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ)
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
λίγο δυόσμο
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Βάζετε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν. Την επομένη, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό να βράσουν μια 30 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, τσιγαρίζετε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα φασόλια, αλατοπίπερο και τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα φασόλια.
Σιγοβράζετε μια 1 ½ ώρα περίπου με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κρέας και τα φασόλια και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
Μόλις κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνετε στην κατσαρόλα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε.
Σερβίρετε το φαγητό σε μερίδες, όσο είναι ακόμη ζεστό.
Χρόνος αναμονής: 12 ώρες
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ½ ώρα
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ελέγχετε πού και πού εάν Το φαγητό χρειάζεται επιπλέον νερό και όταν κρίνετε ότι είναι απαραίτητο, προσθέτετε λίγο, φροντίζοντας να είναι ζεστό για να μη σταματήσετε το βρασμό του.