Νόστιμο και ιδιαίτερα χορταστικό φαγητό με το πορτοκάλι που δένει ιδανικά με το χοιρινό, να του δίνει ξεχωριστή γεύση. Επιλέξτε το για ένα γιορτινό τραπέζι με φίλους και συγγενείς.
για 4 άτομα
4 χοιρινές μπριζόλες
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζ. του καφέ λευκό ξηρό κρασί
χυμό 2 πορτοκαλιών
χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
8 φέτες πορτοκαλιού
λίγο θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος.
Όταν κάψει το λάδι, ροδίζετε τις μπριζόλες πρώτα από τη μια και ύστερα και από την άλλη πλευρά.
Προσθέτετε το σκόρδο να σοταριστεί για 1 λεπτό, τοποθετείτε πάνω σε κάθε μπριζόλα από 2 φέτες πορτοκαλιού και πασπαλίζετε με το θυμάρι.
Σβήνετε πρώτα με το κρασί και ύστερα προσθέτετε τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού.
Σκεπάζετε το σκεύος με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρετε τις μπριζόλες αμέσως μόλις τις κατεβάσετε από τη φωτιά.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με ρύζι μπασμάτι ή με σαλάτα από φρέσκα λαχανικά εποχής.