Χαρακτηριστικό χειμωνιάτικο πιάτο με κρέας. Εύκολο, νόστιμο και υγιεινό αφού το λάχανο είναι πλούσια πηγή βιταμινών και πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.
για 4-6 άτομα
1.000-1.500 γραμ. χοιρινό (σε μερίδες)
1 ½ κιλό λάχανο άσπρο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (ή 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας)
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε το λάχανο, το κόβετε σε κομμάτια και το ζεματάτε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό για 5 λεπτά. Το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας. Προσθέτετε το κρεμμύδι, ανακατεύετε για 1 λεπτό και ρίχνετε στην κατσαρόλα την ντομάτα, 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Είκοσι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτετε στην κατσαρόλα το λάχανο και το μαϊντανό (εάν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό στην κατσαρόλα).
Σερβίρετε το φαγητό σε μερίδες όσο είναι ακόμη ζεστό, γιατί όταν κρυώσει χάνει τη νοστιμιά του.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ½ ώρα
Το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο, αν το χοιρινό κρέας αντικατασταθεί με κοτόπουλο.