Πρωτότυπος τρόπος για να μαγειρέψετε το μοσχάρι, το «πακέτο» είναι μια έκπληξη, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας σε ένα επίσημο τραπέζι.
για 6-8 άτομα
1 ½ κιλό μοσχαράκι (σε κομμάτια)
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
3-4 μέτριες πατάτες
2-3 καρότα
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 κρεμμύδια ξερά
3-4 φρέσκες ντομάτες (προαιρετικά)
ρίγανη ή θυμάρι
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
χαρτί ψησίματος
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας, έτσι ώστε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε στην κατσαρόλα χλιαρό νερό, τόσο ώστε να καλύπτει το κρέας. Το αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει. Προς το τέλος του μαγειρέματος, αλατοπιπερώνετε.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα λαχανικά, τα καθαρίζετε, τα πλένετε και τα κόβετε σε κομμάτια. Στη συνέχεια, τα τσιγαρίζετε όλα ελαφρά (εκτός από τις ντομάτες) σε ένα φαρδύ τηγάνι με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Παίρνετε 2-3 μεγάλα κομμάτια χαρτί ψησίματος και μοιράζετε το κρέας και γύρω του τα τσιγαρισμένα και τις ντομάτες. Από πάνω ρίχνετε μερικές κουταλιές από το ζουμί όπου έβρασε το κρέας και πασπαλίζετε με το μαϊντανό και τη ρίγανη ή το θυμάρι. Κλείνετε τα χαρτιά σαν πακέτα και τα τοποθετείτε σε ταψί ή λαμαρίνα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Μπορείτε να σερβίρετε τα πακέτα χωρίς να τα ανοίξετε, σε πιατέλες στο κέντρο του τραπεζιού, όσο είναι ακόμη ζεστά.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ½ ώρα
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Εάν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε κάποια από τα λαχανικά ή να προσθέσετε άλλα όπως μελιτζάνες, πράσα, κολοκυθάκια κ.ο.κ.
Για ακόμη περισσότερη νοστιμιά, μπορείτε να προσθέσετε στα πακέτα και μερικά κομμάτια από κάποιο σκληρό τυρί, όπως η κεφαλογραβιέρα.