Ενας πολύ απλός και γευστικός τρόπος, για να μαγειρέψετε ένα ιδιαίτερα τρυφερό κρέας.
για 4 άτομα
2 μέτρια χοιρινά φιλέτα (ψαρονέφρι)
500 γραμ. κιμά
1 αβγό
1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 ποτηράκι λευκό κρασί
λίγη φρέσκια ρίγανη (ή μαντζουράνα)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Βάζετε σε μπολ τον κιμά, προσθέτετε το αβγό, την πιπεριά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε το μείγμα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια, χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι έναν σταυρό στα φιλέτα, από την χοντρή τους πλευρά και ανοίγετε στο κέντρο τους μια τρύπα σαν τούνελ.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα γεμίζετε με το μείγμα που ετοιμάσατε με τον κιμά. Κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες για να μην βγει η γέμιση και τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί. Τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και το κρασί και τα πασπαλίζετε με τα φρέσκα μυρωδικά.
Ψήνετε τα γεμιστά φιλέτα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου. Κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσουν καλά τα φιλέτα και να ψηθεί η γέμιση τους.
Μεταφέρετε τα φιλέτα σε πιατέλα, τα κόβετε σε ροδέλες και τα σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά. Τα συνοδεύετε με σαλάτα από φρέσκα λαχανικά εποχής.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά