Μία διαφορετική συνταγή για τηγανητό συκώτι, το οποίο σερβίρεται μέσα σε μία γευστικότατη και πολύ αρωματική σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά. Πριν ψηθεί το συκώτι μαρινάρεται, για να γίνει ακόμη πιο ζουμερό και νόστιμο.
για 4 άτομα
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι
½ κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
3 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος ζεστό, με οδηγίες που θα βρείτε εδώ
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1-2 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
άνηθο (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
Πλένετε το συκώτι, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το ζεματάτε για λίγο σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Το σουρώνετε και το αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και τσιγαρίζετε το συκώτι και το ρύζι για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.
Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα το ζεστό ζωμό, τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το ρύζι να σιγοβράσει για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
Δέκα λεπτά περίπου πριν τελειώσει το μαγείρεμα, ρίχνετε στην κατσαρόλα τον άνηθο και ανακατεύετε.
Σερβίρετε το ρύζι σε πιάτα, αμέσως μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Πείτε στο χασάπη σας, να κόψει λεπτές τις φέτες του συκωτιού, για να τηγανιστούν καλά και στα εσωτερικά τους.
Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, Είναι πιο γευστικό και πιο υγιεινό.